Lundbeck İstanbul Ofis
  • Proje Kapsamı TASARIM & UYGULAMA
  • Yer ÜMRANİYE / İSTANBUL
  • Alan 425 M2
  • Yıl 2017

Lundbeck İstanbul Ofis

Lundbeck İstanbul ofisi, Buyaka Ofis Kulesi’nde yer almaktadır. 425 m2 kullanım alanına sahip olan proje 2017 yılı Nisan ayında başlamış ve aynı yıl Haziran ayında teslim edilmiştir. Lundbeck, sadece beyin hastalıklarına odaklanmış dünyanın önde gelen ilaç şirketlerinden biridir.

Yerleşim planını oluştururken binanın mevcut şeması oldukça etkili olmuştur. Orta merkezde yer alan çekirdek etrafında toplantı odaları, phonebootlar ve depolama alanlarına yer verilirken tüm çalışma mekanları gün boyu ışık alacak biçimde cephede yer almıştır. Çalışma alanları ile çekirdek etrafındaki yardımcı mekanlar arasında tüm ofis boyunca devam eden bir dolaşım koridoru oluşturulmuştur. Bu sirkülasyon alanının zemin ve ahşap latalardan oluşan tavan kaplamaları ofisin kalanından ayrıştırılarak farklı fonksiyonların vurgulanması amaçlanmıştır. 

Enerji ve neşenin rengi ve aynı zamanda firmanın kurumsal kimliğinin rengi olan turuncu, tüm ofiste yoğunlaşan beyaz renk etkisini eşitlemek için kullanılmıştır. Sıcak renk ailesinde yer alan kırmızı ve sarı renkler de bazı detaylarda tercih edilmiştir. Böylece tüm bu renklerin dengesi ile dinamik ama aynı zamanda huzurlu bir çalışma mekanı tasarlanmıştır.